Annons

Äventyrsparken tillbaka bakom konsthallen

För fjärde året i rad kommer Fält och Fritid i Landskrona med en grupp från den kommunala feriepraktiken att förbereda, bygga och hålla i äventyrsparken för barn på Karnevalen.
– Banan här vid Konsthallen är populär, vi hade tusen barn som provade på förra året och det är ju faktiskt gratis, säger ledaren Maria Kristensson från Fält och fritidsgruppen. Christian Olsson och Lidia Kazarian är två av ungdomarna som sommarjobbar kommunalt med att designa äventyrsbanan.
– Det här är mitt roligaste sommarjobb, säger Christian som tidigare jobbat både på bensinmack och i kiosk. För Lidia är det hennes första sommarjobb.
Som en förberedelse till dagens arbete med att mäta upp och göra i ordning banan har vi bland annat varit och besökt Ivan Vargas äventyrsbana på Ven, berättar hon. De tolv feriepraktikanterna har svetsats samman i grupp genom samarbetsövningar och andra aktiviteter, samt genomgått en snabb ”ledarskapsutbildning”.
– Vi kommer att vara här under hela karnevalen och ta hand om barnen som vill prova på och är då indelade i olika grupper, säger Lidia. Linbana bland parkens träd, hängbro, spindelnät och balansgång på stubbar är på väg att färdigställas och Christian har egen erfarenhet av sådana byggen sedan tidigare.
– Jag har byggt en rejäl linbana på en tomt i Saxtorp en gång, avslöjar han. Klart ska det vara på onsdag eller senast torsdag morgon för de två olika banorna som vänder sig till mindre respektive större barn.
– Eftersom banan är gratis är det många som återkommer och går den flera gånger,
berättar Maria Kristensson som är väldigt nöjd med sin grupp av praktikanter.
– Det är härligt med ungdomar som gör någonting för barnen, säger hon.
Banan öppnar klockan 15.00 på torsdag och är öppen till 21.00. På fredagen och lördagen är det 12.00 till 21.00 som gäller.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser