Annons

Sommarlov med dans på schemat Tio tjejer i åldern 8-12 år, har ägnat den gångna veckan åt dans i Landskrona Dansstudios lokaler på Sandvången.

Blickarna är riktade rakt in i speglarna som täcker hela väggen. Den fiskbensmönstrade ekparketten blänker. Alert lyssnar de tio tjejerna som valt att tillbringa en sommarlovsvecka i en svettig danslokal på sina tre instruktörer.
– Idag fläktar det lite mer, säger rektorn vid Landskrona Dansstudio, Lena Bergqvist som sett till att det råder tvärdrag i lokalerna på Sandvången.
– Det är bara roligt och man bryr sig inte om värmen, säger de tolvåriga tjejerna Alma Persson och Amanda Berg som åker in från Svalöv för att vara med på dansveckan.

Tre långa danspass om dagen under en vecka avslutas med en föreställning för föräldrar och syskon.
– Vi lär tjejerna street-, jazz- och modern dans. De flesta har varit med tidigare men för någon är det helt nytt. Det är otroligt hur snabbt de lär sig, berömmer Lena Bergqvist allt medan eleverna sätter samman sin minishow om årstiderna.

Annons
 

Landskrona Dansstudio har gått från 0-200 elever på två år och rektorn nästintill ängslas för växtvärk.
– Vi ser exempelvis hur otroligt populärt det är med dans i Löddeköpinge. Vi vet ju inte om vi får en ketchupeffekt i höst.

Danslägret får under första veckan i augusti en uppföljare då de över tretton hälsas välkomna.
– Vi funderar på att till nästa sommar arrangera ett danskollo med övernattning på typ badkolonin i Lill-Olas. Då kan vi grilla och ha disco på kvällarna, begrundar Lena.
Framme vid genrepet passar vi på att fråga tjejerna från Svalöv vad som varit roligast under veckan.
– Allt!, svarar de unisont.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser