Annons

Torstens öppnar vid Rådhustorget

Den grekiska restaurangen Akropolis i Landskrona har lagt ner. I stället kommer Torstens idag att öppna i lokalen vid Rådhustorget. Det är Yaser Batak, bror till Kerem Batak som ägde Akropolis, som valt att investera i Landskrona.
– Kerem har valt att satsa på sin krog i Lund och därför gav han mig och min kollega ett bud som jag inte kunde tacka nej till, säger Yaser Batak som äger Torstens i Ängelholm tillsammans med Therese Nordqvist.

Trots att hela restaurangen görs om vill inte Yaser tala om någon större renovering.
– Akropolis renoverades för något år sedan då toaletter, el och annat gjordes om. Jag vill närmast kalla detta en rejäl ansiktslyftning.

Annons
 

Klart är också att det är slut med gyros och souvlaki på tallrikarna.
– Vårt kök är närmast inspirerat av det franska och italienska snarare än det grekiska. Men det kommer fler nyheter. Vi satsar mycket på cafédelen och kommer att öppna redan klockan 10 på förmiddagarna och då kommer det att finnas både frukost och ordentligt kaffe. Kaffe i alla dess former har kommit för att stanna, säger Yaser Batak.

Det kommer att förändras en hel del vad gäller inredning också. Antalet sittplatser blir dock ungefär det samma.
På nedanvåningen händer en hel del nytt och det blir även lite små förändringar en trappa upp eftersom vi gjort om en av väggarna. Vi kommer också att ha fler bord för två personer än tidigare. Det känner vi att det finns behov av, säger Therese Nordqvist som dock företrädesvis kommer att hålla till på Torstens i Ängelholm.
– Yaser kommer nog att vara mer här i Landskorna även om han betyder mycket för Torstens i Ängelholm.

Restaurangen hade smygpremiär för speciellt inbjuda gäster på torsdagskvällen men idag slår man upp portarna för allmänheten.
– Det ska bli spännande. Vi räknar med att få en bra start och på sikt kunna bli en lika populär krog i Landskrona som vi är i Ängelholm, avslutar Yaser Batak.


Krogen som överlevt nästintill längst i Landskronas restaurangbransch med samma namn, Akropolis, är nu ett minne blott. Idag öppnar Therese Nordqvist och Yaser Batak dörrarna till Torstens och gör en satsning på cafédelen på hörnan som under flera decennier hyst just konditori och caféer.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser