Annons

Arresten tillbaka hos Landskronapolisen

Efter att den gamla polisarresten byggts om under våren och sedan inspekterats av personal från Rikspolisstyrelsen är den nu på nytt godkänd för användning.
– Arresten kommer inte att vara öppen kontinuerligt utan öppnas upp vid behov. Fredagen den 9 juli är ”premiärdatum” och vårt mål är sedan att ha arrestavdelningen i drift under sommartid på fredagar och lördagar och vid andra tillfällen då vi identifierar ett behov, till exempel vid speciella evenemang, säger närpolischefen Mats Karlsson.

Syftet med att åter ta arrestlokalen i bruk är att korta ner ingripandetiderna för Landskronapolisen när berusade personer och de som stör den allmänna ordningen omhändertas.
– Vi kommer även att vara mer närvarande i staden på helgkvällarna eftersom polispatrullerna inte längre kommer att behöva transportera omhändertagna till arrestavdelningarna i Helsingborg eller Lund, säger Mats Karlsson.

Annons
 

Även rutinerna kring hantering av frihetsberövade personer sågs över och godkändes av Rikspolisstyrelsen. Satsningen på återinförd arrest ingår som en del i överenskommelsen med Landskrona stad som syftar till att öka medborgarnas upplevda trygghet och en minskning av våldet i offentlig miljö.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser