Annons

Omstart för NyhamnsbyggeInflyttning planeras till nästa höst

Den ekonomiska krisen har gjort att utbyggnaden av bostadsområdet på Nyhamn legat i träda ett par år. Men till hösten kan det vara dags att åter sätta spaden i marken. Det är Derome som ska bygga två fastigheter intill Citadellbadet och i början av 2011 påbörjar Peab sin byggnation av två fastigheter som ska ligga utmed Nyhamnskajen om bygglovet antas.
När luften gick ur marknaden började vi fundera i andra banor och nu har vi tillsammans med företrädare för staden kommit fram till en lösning som vi tror kommer att spikas på bygglovsmötet i augusti. Därefter börjar vi på ny kula att sälja lägenheter, säger Anders Klasson, projektutvecklingschef på Peab.
– Normalt rör det sig om att man måste sälja cirka 60% av lägenheterna innan man kan sätta spaden i marken och lyckas vi med det så kan vi börja bygga i april 2011.

Om allt går som det ska kan inflyttning på de kajkantsnära husen ske sommaren 2012.
– Antingen sommaren eller den tidiga hösten. Vi räknar i alla fall med att alla ska vara inflyttade till julen 2012.

Annons
 

Vad som ska ligga i den eller de servicelokaler som kommer att ligga i gavlarna på Peabs byggnader är inte klart.
– Det finns olika alternativ. Det kan bli en mäklare som säljer båtar eller en liten jourbutik med livsmedel. Klart är i alla fall att det inte kommer att bli någon restaurang eller liknande, säger Anders Klasson.

Vad gäller Deromes byggnation så hoppas man på byggstart redan i höst.
– Det handlar om finansiering men vi räknar med att ha sålt tillräckligt många lägenheter till hösten för att kunna börja bygga. Det rör sig om att vi ska sälja två tre lägenheter till. Sedan är det grönt, säger Anders Johansson på Derome.

Det betyder att det kan bli inflyttning redan hösten 2011.
– Vi har en byggtid på cirka 12-14 månader. Därför ser vi fram emot att folk kan börja flytta in nästa höst om allt går enligt planerna.


Trots högsommarvärme är det inte alla som är semesterfirare. På Derome planerar man nu för fullt för ytterligare två fastigheter intill de redan uppförda alldeles bredvid Citadellbadet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser