Annons

Tomas EM-medaljör även i pingis

Som vi berättade redan i fredags blev det succé för Tomas Nilsson och hans nya lungor när 400 hjärt- och lungtransplanterade i helgen mötte upp i Växjö för att umgås och delta i en internationell tävling. Tomas lyckades bli Europamästare i badminton och i dubbelturneringen knep han bronset.
Nu slutade inte framgångarna med detta utan vid lördagens bordtennisturnering tog Tomas ytterligare en medalj.
Det var fyra lag som ställde upp i pingisen och vi lyckades besegra ett par från Frankrike och fick sedan möta Belgien i match om bronset. Det hade jag inte räknat med.
Otippat var också deltagandet i kast med liten boll och den avslutande stafetten.
– Vad gäller kast med liten boll så kommer jag aldrig att ställa upp i den grenen igen. De jag mötte var kraftkarlar från Polen och Ungern och så mycket kan jag inte äta upp mig så att jag når upp i deras klass.

– I stafetten gick det inte så bra. Jag skulle springa som sista gubbe men vår andreman fick ont i ljumsken och så var den grenen förlorad. Jag joggade dock i mål utan stafettpinne till publikens stora jubel.
Tomas Nilsson siktar på att försvara sin titel om två år då EM avgörs i Holland.
– Men redan nästa år är det VM i Göteborg och jag får se om jag lyckas kvala dit. Då är det betydligt fler som är med och det blir förmodligen kval. Men man kan ju tycka att europamästaren ska få vara med, avslutar Thomas och skrattar.

Annons
 

Läs mer: Succé för Tomas nya lungor i EM

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser