Annons

Barfotaboll i flödande solskenSambacup 2010 avgörs vid Cement i veckan

I gräset intill Pumphuset är allt klappat och klart för den första drabbningen i ”Sambacup 2010”, Cityidrottens turnering i beachfotboll som drog igång på måndagsförmiddagen.
– Vi har varit här sedan tidigt i morse och fått upp den uppblåsbara sargen runt sandplanen, myser turneringsgeneralen Johnny Karlsson och hoppas på god uppslutning och roliga matcher, innan han tar ett sista tag och krattar manegen fri från snäckskal och ojämnheter.
– Morgonbadarna som vi träffat på har alla reagerat och tyckt det är trevligt att vi anordnar något sådant här vid badplatsen, och det är ju positivt.
Till måndagens gruppspel, för 6-10 åringarna, har väl dock inte anmälningarna direkt haglat in.
De tre anmälda lagen får möta varandra flera gånger, förkunnar Johnny i mikrofonen och domaren Marcus Hansson gör första nedsläpp i den sex minuter långa invigningsmatchen mellan Lejonet och Black Cobra. De små kobrorna mönstrar en tjej i uppställningen och leder därmed med 1-0 redan när pipan går. Spelet kommer igång, åskådare lockas fram, det gungar från bergsprängaren i funktionärstältet och sanden yr under bara fötter. Under intensiv föräldracoachning från ”ringside” blir 1-0 snabbt till 4-1, och saken verkar klar. Men dramatik á la Sydafrika- VM vidtar, och när en minut återstår har hockeykillarna från Lejonet gått ifatt till 4-3. Och med endast 10 sekunder kvar kommer också kvitteringen och trötta killar och tjejer delar på poängen i dagens första match. Pausen blir kort i den starka solen innan Lejonet – som hastigt och lustigt dock fått två nyförvärv under tiden – på nytt ska upp och nu ställas mot de utvilade Wormopojkarna. Fyndigt och tekniskt spel från blåtröjorna resulterar också i en 5-0 ledning, men Lejonet repar mod och gör i alla fall matchens två sista mål. Luka Petrovic var en av dem som briljerade i Wormopojkarna, och vad säger han då om den första matchen på det här underlaget?
– Det var lite svårt och ovant, men det gick ju bra till slut.
Och fortsättningen, då? Kommer ni att ta hem det här och spela final på lördag?
– Ja, ja, lovar han och springer iväg på snabba fötter.
Om duschmöjligheter nu skulle saknas kan vi också rapportera att vattentemperaturen bara några meter bort var härliga 21,7 grader.
På tisdagen är det dags för lag med 11-15 åringar, onsdagen vigs åt 16-20 år och på torsdag är det fritt fram för 21 +.
– Vi hoppas att anmälningarna till de andra klasserna trillar in nu efterhand när folk ser att vi är igång, säger Johnny Karlsson.


Lejonet och Black Cobra invigde Sambacup 2010.


Det lönar sig att skjuta.


Sanden yrde.


Lejonet reducerar mot Wormopojkarna.


Fast förankrad i sanden gick det att få till riktigt fina skott.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser