Annons

Åtal för cannabis ogillat

En tjugoåring från Landskrona som varit åtalad för cannabisinnehav har friats av Lunds tingsrätt. I januari 2009 grep polisen en efterlyst tjugotreåring när han var på väg ut från villan där Landskronaynglingen bor tillsammans med sina föräldrar. Husrannsakan vidtog och polisen fann bland annat 5 gram cannabisharts, en våg och kontanter på vardagsrumsbordet, 30 gram i ett sovrum och ytterligare 55 gram i en garderob. Tjugoåringen har berättat att tjugotreåringen kommit till villan under natten och förmodligen då haft haschet med sig. Sedan ändrade han berättelsen till att han haft en fest med tjugotalet gäster och att någon av dessa, dock inte den efterlyste tjugotreåringen, måste haft narkotikan med sig. Rätten menade att utredningen inte gett svar på hur haschet kommit till föräldrarnas villa och att för många omständigheter var oklara för att kunna gå på åklagarens linje och döma tjugoåringen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser