Annons

Trettonde sommaren med allsång För trettonde sommaren i rad underhåller Anki Nilsson Landskronaborna i Slottsparken. Arkivbild

Då var det dags igen; den 14 och 21 juli kommer det vackra Slottscaféet förhoppningsvis att bada i kvällssol och allsången att ljuda smäktande under Anki Nilssons rutinerade ledning.
– Vi har hållit på i några år nu men det är fortfarande jättekul och inspirerande, berättar hon.
– Det är så många som frågar om det blir någon allsång så fort man träffas på stan. Många äldre ser verkligen fram emot avkopplingen och att få träffas här i parken, det har blivit en tradition och en social grej av det.

I sommar har Anki tänkt sig lite kontraster i underhållningen – inleder gör det ”lilla storbandet” Eminent 9 från Ängelholm och dessa följs upp av Danne Stråhed.
– Lite amerikansk storbandskänsla och så folkligt tjosan-hejsan med Danne som är en trevlig och kul kille att ha att göra med, beskriver Anki.
– Och så har jag ju min trio.

Annons
 

Allsångskvällarna var från början fyra till antalet, bantades sedan till tre och i år blir det bara två tillfällen.
– Det handlar ju om pengar och att vi fått mindre anslag för allsången. Kommunfullmäktige har klubbat igenom en viss summa till oss, som vi nu tyvärr inte får och jag vet inte var de pengarna tagit vägen, berättar Anki.
– Två kvällar känns egentligen för lite, tre hade varit lagom men nu tar vi vad vi har och gör det bästa med det, säger hon.

Oavsett antalet allsångskvällar är det viktigt att försöka hålla det mesta ”som vanligt”.
– Det viktiga är allsången, att folk sjunger med och så toppar vi det hela med ett par bra artister. Man behöver inte ändra så mycket, menar Anki.
– Nu hoppas vi bara på vädergudarna, Slottscaféet är en underbar oas i Landskrona och scenen är bra och det finns till och med en loge bakom, skrattar Anki Nilsson som verkligen verkar se fram emot tillställningarna.
– Gensvaret man får, direktkontakten med publiken är underbar, avslutar hon.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser