Annons

Landskrona endast på elfte plats i länets miljöranking

Malmö är bästa miljökommunen för året, medan Landskrona hamnar på en elfteplats i länet och så långt ner som på plats 119 vad gäller hela riket. Tidningen Miljöaktuellt publicerar i sitt nya nummer en omfattande ranking av alla Sveriges kommuner utifrån deras miljö- och hållbarhetsarbete.

Allt ifrån klimatarbete, naturvård och utbildning av småföretagare till andel ekologisk mat i storköken har poängsatts.
– Syftet är att mäta och jämföra de svenska kommunernas arbete mot en hållbar utveckling, säger tidningens chefredaktör Mikael Salo.
– Genom att jämföra dem så lyfter vi fram goda exempel och föregångare, men driver också på de som inte kommit så långt, menar han.

Annons
 

Rankingen visar att stora kommuner i tätbefolkade områden har kommit längre med miljöarbetet än små kommuner i glesbygd, även om undantagen finns. Malmö hamnade högst i såväl länet som i riket och för Skånes del besatte Lund och Helsingborg andra- och tredjeplatserna. Värre än för Landskrona blev det till exempel för Sjöbo kommun som rankades på trettiotredje och sista plats i Skåne och på plats 268 i landet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser