Annons

Utebliven (V)-budget en protest Vänsterpartisterna Lennart Jönsson och Cecilia Mattsson vill se en satsning på det befintliga lägenhetsbeståndet i Landskrona.

När budgeten för 2011 skulle klubbas igenom på veckan fullmäktige fanns det tre alternativ att ta ställning till: den styrande treklöverns, Socialdemokraternas och Sverigedemokraternas. Dock fanns det ingen skuggbudget signerad Vänsterpartiet.
– Vi har varken haft tid eller möjlighet att ta fram ett eget förslag, meddelade ledamoten Lars Ståhl (V).

Enligt partiets förstanamn på valsedeln, Cecilia Mattsson, fick man treklöverns budgetförslag tillhanda endast två veckor innan beslutet skulle fattas.
– Det innebär ett demokratiskt dilemma. I protest lägger vi ingen skuggbudget då treklöverns förslag dessutom baseras på en olaglig politik, fortsätter hon och syftar på den omtalade ”Landskronamodellen” med motprestation för socialbidrag.
– Dessutom forceras besluten fram, som till exempel med ”Vägval Landskrona”. Ingen hänsyn tas till protester och vi vill lyssna på Landskronaborna i stället för att bara gå på vad Torkild Strandberg och Peter Billquist tycker, säger Mattsson.

Annons
 

Vänsterpartiet avser att i stället lägga fram ett genomarbetat förslag i november, då det enligt dem kan råda helt andra förutsättningar med en röd-grön regering. Klart står dock redan nu att partiet vill satsa på hyresrätterna.
– Landskronahem borde använda sitt ägaransvar till att rusta upp lägenhetsbeståndet och inte sälja ut till privata hyresvärdar. Vi vill satsa på hyresrätten och göra den attraktiv, säger Mattsson.
– Dessutom har hyrorna blivit så höga, på grund av den förda politiken, att det numera är billigare att bo i eget hus. Det är helt galet, skjuter lokalavdelningens ordförande, Ray Grönlund, in.
– Somliga bostadsområden pekas också ut som problemområden, men ingen gör något åt dem, fortsätter han.
– Kommunen kan göra saker, Landskrona är ingen fattig kommun utan det finns pengar i värdepapper och så vidare, det är dags att också göra något och inte bara peka ut problem.

I övrigt vill Vänsterpartiet även satsa på välfärdsjobben, Komvux och kanske samarbeta med Socialhögskolan i Lund.
– Och vända på den odemokratiska beslutsprocessen, involvera Landskronaborna, avslutar Cecilia Mattsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser