Annons

Larm i luckan av The Bristles!

1983 bildade fyra unga punkare bandet The Bristles. Det blev ett par singlar och en kassett innan bandet upplöstes året efter. De satte dock sina avtryck i den svenska punkhistorien, bland annat som förband till storheter som Peter & The Test Tube Babies och Vibrators.

24 år senare dök de så upp igen. Argare än någonsin. Ett par samlingsplattor gjordes och nu har de släppt en helt färsk platta, Reflectiosn of the Bourgeois Society, både som vinyl och CD.

Annons
 

Och visst blir det åka av. Rays tvåtakt larmar som en ljudvägg till Svegis gitarrspel och Ingemars bas medan Puma vrålar ut bandets budskap.
Det är politik som gäller för de mogna männen, Låtar som Checkpoint Sweden, Big Brother Is Watching och The Last Laugh talar tydligt om att färgen som gäller är röd, mörk sådan.

Det som slår en tydligast är dock intensiteten. Att killarna är arga visste vi innan men att de kan hålla sådant tempo är imponerande. Dessutom har tekniken idag gjort att det låter mycket bättre än 1983. Debutsingeln Don’t Give Up var i och för sig någorlunda i kvalitet men vi minns Boys Will Be Boys med blandade känslor och smärta i öronen.

Även nu får öronen vad de tål och utan tvekan är pulsen högre efter att man lyssnat på skivan. Det är dock i positiv mening och jag hävdar från och med idag att en duracellkanin av aktning har tuppkam. På deras Myspace-sida kan du lyssna på ett flertal av låtarna på den nya plattan. Adressen är www.myspace.com/bristlesofficial.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser