Annons

Asfaltarbete försvårar framkomlighetenFrån och med måndagen kommer Föreningsgatan att stängas av vid två avsnitt på grund av asfaltarbete.

Den långa och kalla vintern har gått hårt åt gatorna i Landskrona. Därför är man nu tvingad att lägga ny asfalt på ett flertal gator i staden. En dryg vecka har Suellsgatan varit avstängd mellan Fabriksgatan och Artillerigatan och från och måndagen stängdes en bit av Bredgatan samt två avsnitt av Föreningsgatan.
– Framför allt är Föreningsgatan viktig, säger Andreas Hall på Teknik- och Stadsbyggnadsförvaltningen och förklarar.
– Det är Föreningsgatan som binder ihop stadens östra och västra delar. Dessutom är det en mycket viktig gata för räddningstjänsten.

De avsnitt av Föreningsgatan som berörs är mellan Hantverkaregatan och Ödmanssonsgatan samt mellan Regeringsgatan och Seminariegatan.

Annons
 

Av naturliga skäl kommer framkomligheten att vara mycket begränsad under arbetets gång. Anledningen till att man väljer att lägga ny asfalt under sommarmånaderna är att det helt enkelt måste vara varmt och torrt.
– Det är då beläggningen fäster bäst. Lägger man ny asfalt när det regnar och är kalt så är risken större att man får göra om arbetet något år senare och det vill ingen.

Tre av de fyra asfaltarbetena beräknas vara klara den 14 juli. På Suellsgatan ska allt vara klart för öppning den 16 juli.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser