Annons

Kulturlaboratoriet sprider glädje i centrumTre arrangemang ska locka till nya medlemmar

Det är inte många medlemmar dom har – Kulturlaboratoriet. Men de får gjort desto mer. Till sommaren kommer det inte finnas många Landskronabor som inte på något vis kommer i kontakt med föreningen och dess verksamhet. Hela tre arrangemang står på programmet.

Den 10 juli är det dags för Music Corners.
– Det är en festival för gatumusiken. På inte mindre än 16 hörn i centrala Landskrona kommer det att spelas akustisk musik, säger Jeanette Höljefors som ansvarar för arrangemanget.
– Det kommer att börja klockan 11 och sedan kommer musikerna att flytta runt och spela enligt ett visst schema fram till 14-tiden.

Annons
 

En knapp månad senare kör Kulturlaboratoriet utomhusbio i Teaterparken.
– Det har blivit en tradition som inte bara lockar Landskronabor, säger Marie Öhgren som till vardags visar film på Bio Maxim.
– När vi visade Mamma Mia i fjol så fylldes parken av folk från när och fjärran.
Vilken film man ska visa är hemligt.
– Vi kommer att dra på det fram till strax innan den sjätte augusti då filmen visas. Vi kommer dock att släppa lite ledtrådar då och då och den första hittar man redan nu på vår Facebook-sida och en annan kommer att finnas i karnevalståget, avslöjar Marie Öhgren.

Sommarens sista arrangemang är precis som Music Corners en nyhet. I Teaterparken kommer det att ställas ut fotografier från såväl amatörer som proffsfotografer den 28 augusti.
– Vi har valt att kalla utställningen Strecket. Det innebär att de som ställer ut får tre meter lina att hänga upp bilder på, säger Jennifer Pålsson på Kulturlaboratoriet.
– Vill man ställa ut så kan man anmäla sig, antingen via vår hemsida eller på stadsbiblioteket.

Kulturlaboratoriet har funnits i drygt fyra år men har legat ganska lågt, något som man nu kommer att ändra på.
– Vi har idag knappt 20 medlemmar men vi har nu hittat rätt i vad vi vill. Därför kommer vi att använda arrangemangen till att informera mer om oss och förhoppningsvis få många nya medlemmar, säger Jeanette Höljefors och avslutar.
– Det viktigaste är dock att locka ut Landskronaborna. Vi bor i en underbar stad som vi alla ska vara stolta över. Nu ska vi sprida kultur i det offentliga rummet och vår förhoppning är att såväl Music Corners och Strecket kommer att bli återkommande arrangemang som lockar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser