Annons

Dagsböter för sexuellt ofredande

En 34-årig man från Landskrona har i Lunds tingsrätt dömts till hundra dagsböter för sexuellt ofredande. Han ska också betala 5 500 kronor i skadestånd till målsägaren. Mannen har förnekat gärningen.

Målsägaren har berättat att hon skulle besöka sin moster och att 34-åringen då följde efter henne in genom porten och vidare in i hissen. Där ställde han sig nära henne och tog henne på rumpan. Målsägaren bad honom sluta, sprang ur hissen och bankade på mosterns dörr. Mostern, dennes man och målsägaren gav sig sen ner på gården för att leta efter mannen och observerade honom utanför porten. Mosterns make satte efter mannen som flydde in i en lägenhet och uppgav senare vid förhandlingen att han varken åkt hiss tillsammans med eller rört målsägaren. Denna uppgav i sin tur att hon efter händelsen blivit rädd för att åka hiss samt haft svårt att sova.

Annons
 

Rätten bedömde uppgifterna i de videoinspelade förhören med målsägaren som trovärdiga och gick på åklagarens linje.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser