Annons

Det händer i midsommarhelgen

I morgon är det midsommar afton och det kommer av tradition att firas på flera ställe i staden. Den som vill börja firandet tidigt ska bege sig till Allt i Gläntan. Där blir det dans och lekar runt midsommarstången med start klockan 10.00.

En timme senare bjuder Seglarpaviljongen på frukost i solskenet. På lördagen underhåller Road Rider Band på Seglarpaviljongen med start klockan 18.00.

Annons
 

I Borstahusen drar festligheterna igång klockan 12 på midsommarafton med tivoli och knallemarknad. Klockan 16 är det dags för dans runt midsommarstången med Dario & Annette och klockan 20 bjuder Sonoras orkester upp till dans. Samma tider gäller för lördagen. Undantaget är att det är 50/50 som uppträder på kvällen.

Även på Örenäs dansas det kring midsommarstången. Detta börjar klockan 14.00 men de som vill vara med att klä stången ska vara på plats klockan 12.30.

En plats som det alltid firas på är Larvis koloniområde. Mellan klockan 14-16 dansas det kring midsommarstången och på kvällen är det Ingvar Fasths orkester som uppträder.

På Gröningen på Ven klär man midsommarstången klockan 13 och en timme senare är det dans.
Vens egen musikaliska begåvning Caesar, har underhållit Venbor och Venturister under flera decennier. En stark tradition på Turistgården är att sommarsäsongen inte börjar förrän Caesar ”sjungit in” säsongen på midsommarafton. Detta börjar klockan 19.00.

Midsommarhelgen avslutas på söndagen med Ensemble Flatterie som bjuder på allsångskonsert med de allra största psalmhitsen från de senaste 2000 åren. Platsen för detta är Borstahusens kapell.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser