Annons

Laxfat och krabb-bete åter i BorstahusenFrisören tar över fiskeboden

Under ett och ett halvt år låg verksamheten i den lilla fiskaffären i Borstahusens hamn nere, till förtret för de många och trogna kunderna.
– Men nu är de glada över att vi öppnat igen, och det är jag också, glädjestrålar Louise Andersson som med sina tolv år bakom disken är tillbaka där hon trivs bäst. Fiskaren Patrik Karlsson öppnade affären tillsammans med en kollega redan i början av 90-talet, och nu är det hans sambo Annelie Carnilén som tagit över ruljansen.
Det blir rena familjeföretaget, berättar hon.
Patrik är ute och fiskar och tar hand om rökningen medan jag och Louise sköter butiken, och samtidigt håller vi på och bygger hus här nere ”på lejet”, säger frisören som helt sadlat om.
– Ja, det här hade jag väl aldrig kunnat föreställa mig tidigare. Jag har egentligen aldrig varit någon fiskälskare heller, bekänner hon.
– Nej, men det tar sig. Nu kan du ju till och med föreslå torskfilé när vi ska grilla, säger Partik när han sticker in huvudet i den rödmålade lilla ”ludan”.

Kundkontakten och även det konstnärliga, när det gäller uppläggningar och skyltning, har de tillsynes väsensskilda yrkena ändå gemensamt, tycker Annelie.
En månad har verksamheten varit igång och de gamla kunderna har strömmat tillbaka.
Det har spridit sig som eld att vi öppnat igen, det är så tacksamt och roligt, säger Louise
Och så är det roligt att kunna sälja egen fisk, det här är verkligen ”närodlat”, menar Annelie och syftar på Patriks fångster.
– Torsk, skrubba och spätta. Och ibland slätvar, piggvar och sjötunga också, skjuter Louise in.

Annons
 

Planer finns på att börja sälja färdiga, upplagda laxfat, och när värmen väl kommer hoppas man förstås att glassförsäljningen ska explodera. Och så får man naturligtvis inte heller glömma alla krabbfiskande smågrabbar som brukar frekventera bryggan på Cement och som alltid är i behov av beten.
– De kan vara lugna, här finns både fiskrens, sillfiléer och räkor åt dem, skrattar damerna.


Nypremiär för en attraktion i Borstahusens hamn.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser