Annons

Cityidrottare flög i luftenIhab Askander och Hussein Abud tyckte det var spännande med flygplan då de besökte Landskrona Flygklubb i veckan. FOTO: CITYIDROTTEN

I veckan fick några av ungdomarna som är engagerade i projekten Cityidrotten vara med om något helt annorlunda. Det var Landskrona Flygklubb som bjöd in för att berätta om segelflygning.

Sex ungdomar var intresserade och följde med ut till Enoch Thulins flygplats ute vid Viarp.
– Det var egentligen meningen att vi skulle få flyga segelflyg men så blev inte fallet. De hade inte tyngder nog hemma, säger Marcus Hansson, projektledare för Cityidrotten.
– Vi fick dock vars en flygtur i ett motorplan och det var något som verkligen uppskattades.

Annons
 

Att ungdomarna blev utbjudna är ett led i att stadens föreningar ska presentera sig för de yngre.
– Projektet har blivit en formidabel succé. Vi har idag cirka 220 medlemmar och det är bara från två skolor. Till hösten ska vi träffa fler elever och då lär antalet medlemmar öka ännu mer, tror Marcus.

Att projektet rönt uppmärksamhet i landet är känt. Senast att besöka Landskrona och Cityidrotten var Piteå kommuns integrationssamordnare Inga Johansson.
– De har inte samma problem som oss. Där gäller det att få befolkning att bo kvar i kommunen och därför ville de se hur vårt samarbete mellan skolor och föreningar fungerar, avslutar Marcus Hansson.

Fakta:
Projektet Cityidrott drivs av Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, på Dammhagskolan i Landskrona. Tanken med Cityidrott är att barn och ungdomar mellan 6 och 12 år ska få prova på en massa olika idrotter. På så sätt kombineras en meningsfull och rolig fritidssysselsättning med en aktivitet efter skoltid.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser