Annons

Race på motorvägen?

En av Direktens trogna läsare ringde på fredagsmorgonen och undrade om vi visste något om det race som ägde rum på motorvägen utanför staden.
– Jag har mött sex bilar mellan de båda avfarterna till Landskrona och den sista, en röd Ferrari körde säkert i 250 kilometer i timmen, sade mannen som själv var på väg söderut.

På polisen har man inte fått in några anmälningar.
– Folk brukar vara snabba att rapportera om sådant men vi har inte fått in något. Det var ett så kallat Gumball-race i början av maj men sedan dess har det inte rapporterats in några större händelser, säger Göran Hassel, informatör på polisen i Helsingborg.

Annons
 

Inte heller tullen på Lernacken vid Öresundsbron har rapporterat om några bilar som sticker ut har kommit över gränsen. Och att det är speciella fordon vi talar om intygar uppringaren.
– Detta är inga vanliga bilar. Det är riktiga värstingar och samtliga har någon typ av logotyp på motorhuven. Kanske är de på väg till bröllopet i Stockholm, säger uppringaren och skrattar.

På Länskommunikationscentralen LKC tar man rapporterna med en nypa salt.
– Vi har full koll på vad som händer i dessa sammanhang. Därför kan jag intyga att detta inte rör sig om något arrangerat stort. De är kanske på väg till någon träff eller något liknande, meddelar Cindy Schönström-Larsson på LKC.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser