Annons

Rojalistisk yra på Viktoriagatan

För att uppmärksamma det stundande bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har Landskrona stad planterat träd till brudparet. Träden är planterade vid Viktoriagatan samt på Kungsgatan.
Vid en ceremoni på tisdagsförmiddagen avtäckte kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg (M) och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) en liten skylt i anslutning till den skogslind som planterats på Viktoriagatan i korsningen till Tranchellsgatan vilken förkunnar att trädet är en bröllopsgåva.
– En bra idé som dessutom kommer alla invånare till glädje, ansåg Eva Carmenhall boende på Viktoriagatan då hon tillsammans med schäfern Eyla stannade till för att bekanta sig med kvarterets nykomling.
På Kungsgatan alldeles i närheten av Hotel Öresund har två avenbokar planterats vilka också utgör bröllopsgåvan från Landskrona stad.


Vilken Viktoria är gatan uppkallad efter?

Annons
 


Kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg (M) och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) avtäcker skylten i anslutning till den skogslind som förkunnar att hör stoltserar Landskrona stads bröllopsgåva. Foto: Tommy Olsson.


Om kronprinsessan och Daniel har vägarna förbi sitt träd i framtiden kan möjligen en visit avläggas på närbelägna spettkaksbageriet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser