Annons

Landskronakock på kungligt bröllop

Benny Jönsson. Så heter en av de kockar som ska laga maten till kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop. Till vardags basar han för köket på Inferno Kök & Bar i Landskrona.
Jag såg att det var Stefano Cattenaccio på Operakällaren i Stockholm som fick uppdraget och då mejlade jag honom. Han tyckte att jag passade för jobbet och när Säkerhetspolisen gjort sina undersökningar så fick jag beskedet att jag var en i laget, säger Benny.

Benny Jönsson sätter sig på tåget till huvudstaden på torsdag och sedan väntar två dagars hårt arbete. Men vad som serveras vet han inte idag.
– Jag gissar att hela menyn är spikad i minsta detalj men en del är säkert hemligt. Därför har jag inte frågat, förklarar Benny och berättar om mer sekretess.
– Även gästlistan är sekretessbelagd. Men klart är att det rör sig om middag för 500-600 personer.
Att få träffa brudparet räknar inte Benny med men han hoppas ändå på kungligt besök i köket.
– Jag har hört att kungen ibland gästar köket i samband med nobelmiddagen och jag hoppas att han kommer ut och hälsar på oss också. Då gäller det att ha kameran med, skrattar Benny.

Annons
 

Kocken har tidigare haft en del mer eller mindre prestigefyllda uppdrag och gått en del kurser som är välrenommerade.
– Men inget slår detta. Ett kungligt bröllop är något som man bara är med om en gång i livet och nu är det min tur. Jag vet inte ens om, och i så fall hur mycket jag kommer att få betalt. Det är dock en stor ära att få laga maten till bröllopet. Förutom att det är något extra för mig att han på mitt CV så hoppas jag att det på något vis kan sätta Landskrona på kartan i positiv mening, avslutar Benny Jönsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser