Annons

Fotograf får arbetsstipendium

Fotografen Thomas H Johnsson har tilldelats Författarfondens ettåriga arbetsstipendium om 40 000 kronor.
– Jag känner mig hedrad och pengarna kommer väl till pass, säger Thomas som nu får lite arbetsro.
– Idag är det inte helt enkelt att försörja sig på kultur – en bokutgivning går mer eller mindre plus minus noll och ska man som jag envisas med att fotografera analogt, då blir det inte många kronor över till glass. Men det är ju som tur är inte stålarna som är drivkraften, så jag klagar inte, jag är glad över att ha valt ett så stimulerande yrke som jag faktiskt gjort.
Thomas är i dagsläget fullt sysselsatt med sitt nya projekt This Dream of Love, samt med inspelningen av dokumentärfilmen Folket. Landet. Och Politiken. En film han gör tillsammans med Bengt Andersson och Carl-Martin Vikingsson.


Till This Dream of Love har Thomas dammat av sin gamla Hasselbladare och börjat arbeta med större format och negativ färgfilm.
– Efter att jobbat med en liten kompaktkamera i några år kändes det ganska befriande att börja fotografera mellanformat, det är lite långsammare och känns som en mer eftertänksam arbetsmetod som passar detta projektet ypperligt, säger han.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser