Annons

Skruva ner tonen i valrörelsenPolitiker fördömer smutskastning

Det har på olika håll talats om att sommarens valrörelse riskerar att bli en smutsig sådan. I Landskrona har kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP), med anledning av SD:s partiordförande Jimmie Åkessons framträdande på Rådhustorget och de motdemonstrationer detta gav upphov till, i en debattartikel sagt att ”motståndare ska behandlas med respekt – inte med hot eller trakasserier”. Bilder på en ung kvinna med psykiska problem har därefter via en länk på ”Carina & Stefans SD-blogg” publicerats med texten ”Veckans psykfall i Landskrona”.
– Jag tror att detta är ett uttryck för desperationen inom SD, säger oppositionsrådet Niklas Karlsson (S).
– Deras väljarstöd sviker i och med att folk börjar förstå vad det är för sorts parti, menar han.

– På det övergripande planet tyder detta på att det politiska samtalsklimatet i Landskrona måste skruvas ner, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) publiceringen.
– Det som hände på torget är ett utslag av detta, och det som hänt nu är ett annat. Men när det kommer till just detta fallet, med bilderna på den unga kvinnan, så tycker jag naturligtvis att det är förfärligt. Så här gör man inte, jag är själv pappa och kan bara försöka föreställa mig hur något sådant skulle kännas.
Är det dags för något nytt uttalande om att möta motståndare med respekt och argument?
– Nej, men nu går vi in i en valrörelse där alla måste uppmanas att ta ansvar. Att behandla alla andra såsom man själv vill bli behandlad. Livet är egentligen inte svårare än så, avslutar Strandberg.

Annons
 

– När fullmäktige sammanträder den 21 juni kommer jag på något sätt att påpeka för de olika partiernas företrädare vikten av att vi sköter oss och följer spelreglerna, oavsett om man har ett eller tolv mandat, säger kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg (M).
– Det hade jag tänkt göra i vilket fall som helst, men behovet förstärks ju bara efter dessa händelser, säger han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser