Annons

Hedersomnämnande till elevers klimatarbete

Även om det tillsynes går tungt för kommunen när det gäller klimatarbetet, med den nyligen aviserade bottenplaceringen i Naturskyddsföreningens klimatindex i färskt minne, är detta inget man behöver ta åt sig av på Justus Tranchellgymnasiet. Sistaårseleverna på miljöprogrammet där, Johanna Jönsson och Myriam Jabert som i sitt 100- poängs projektarbete undervisat mellanstadieelever om klimat och miljö, har belönats med ett hedersomnämnande i den riksomfattande gymnasietävlingen ”Klimatkampen”.
Klart att Johanna och jag blev glada, det här känns faktiskt ganska stort, säger Myriam Jabert som imorgon tar studenten. Att hon fick smak för att undervisa märks inte minst av det faktum att hon nu sökt utbildningen till naturkunskapslärare vid Lärarhögskolan i Malmö.
– Men att vi vann hedersomnämnandet har vi mycket vår lärare Karin Warlin att tacka för, säger Myriam.
– Hon har varit fantastisk och hela tiden inspirerat oss.

Bakom Klimatkampen står Svenska Miljöinstitutet och Naturskyddsföreningen, och i motiveringen till Landskronagymnasisternas hedersomnämnande läser vi bland annat att dessa spridit kunskap om klimatförändringarna genom att involvera mellanstadieelever med hjälp av föreläsningar och workshops.
”Idéerna har spridits som ringar på vattnet från barnen till deras föräldrar genom hemläxor och genom att involvera media. Fint genomfört projekt från början till slut i såväl innehåll som form.”

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser