Annons

Skönt gung på Katzenjammers nya EP

– Taxi, taxi, telefon, jag dansar i min garderob. Så går en vers i favoritlåten ”Hymn för dörrsluskarna” på Katzenjammers skiva som släpptes i fredags. Nämnda låt är antagligen det spår som sticker ut mest av de fem. Med ett något snabbare tempo och fyndig text blir den snabbt den mest genomlyssnade. I övrigt känner jag igen musiken och efter ett par genomlyssningar sjungs det lätt  med på alla låtar.

Det är avslappnande baktacktsrytmer med blåsinstrument, synt och gitarr. Mickael levererar sång som många gånger har en allvarlig underton men det känns ändå aldrig dystert. Man hittar alltid något i varje låt som får en att må bra.

Annons
 

Skivan som innehåller färre låtar än ett fullängdsalbum men fler än en singel har kort och gott fått namnet ”NY EP!” och håller samma höga kvalité som bandets liveframträdanden. 4 av 5 vattentorn, helt enkelt.

 

Lyssna själv, tryck på playknappen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser