Annons

Nationaldagen på Citadellet ett lyft

Om än ett lågmält och avslappnat firande så var flytten till Citadellet från Slottsparken en fullträff när det igår högtidlighölls nationaldag på området.
Landskronaborna hade hörsammat kallelsen, solen flödade, gräset var inbjudande och kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg på ett strålande humör när han hälsade alla välkomna.
– Nationaldagen är en hyllning till alla som har varit med och byggt landet, sa han innan han fortsätter med att tala sig varm för det nya Sverige:
– Mångfalden stärker samhället och är ett gigantiskt plus, poängterade Lennart och passade samtidigt på att hälsa alla nya medborgare välkomna.

Anki Nilsson var dagens ciceron från scen som utökats med en stor och dansvänlig yta alldeles framför det välfyllda Café Why Not, där folkdansare från Verdandi hade uppvisning.

Annons
 

Landskronas Stadsmusikkår bidrog till den ståtliga stämningen och från borggården marscherade ett mindre föreningståg åtföljda av Landskrona Dragon och Husartrupp.

Den svenska flaggan hissades av Landskrona Scoutkår SSF till efterföljande artiga applåder. Körer från Landskrona Allmänna Sångförening, Öresundsvarvets Manskör och Divertomento bjöd på skönsång, likaså gjorde Anki Nilsson när hon fick med sig publiken på allsång i ”Flickan från Backafall”. Numera på avgående stadsdirektör Peter Billquist höll högtidstal och traditionen med flaggutdelning hölls vid liv innan det var dags för ett fyrfaldigt hurra för flaggan och nationalsången kunde ta vid.


Lennart Söderberg och hundratals andra Landskronabor njöt av vädret och trivdes med nationaldagsfirandet på Citadellet.


Verdandi bjöd på dansuppvisning.


Ett föreningståg marscherade från borggården.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser