Annons

Lån av maffian ledde till kortbedrägeri

En 35-årig man från Landskrona har i tingsrätten dömts till villkorligt och 80 dagsböter för urkundsförfalskning. Han ska också betala ett skadestånd på 81 666 kronor till Diners Club Sweden och ett på 100 348 kronor till Eurocard AB. Ytterligare åtal för grovt bedrägeri ogillades av tingsrätten. Mannen har uppgivit att han handlat i en nödsituation och också haft för avsikt att betala sina kreditkortsskulder. Han uppger själv också att han försörjt sig som professionell pokerspelare, men hamnade i drogmissbruk och därför behövde pengar.
Då vände han sig till ”maffian” och lånade 200 000 kronor till tio procents månatlig ränta. Efter att ha missat en eller två månadsbetalningar söktes han upp av två personer som med hot och våld tvingade honom att söka de aktuella krediterna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser