Annons

Låg hotbild mot politikerna

Det utspelades tumultartade scener då Sverigedemokraterna höll torgmöte på Rådhustorget i måndags. Hur många poliser som var på plats var svårt att uppskatta men klart är att såväl polis som kommunledning tar hot mot politiker på allvar.
– Nu var detta en enskild händelse och i sådana fall så är det upp till polisen att bedöma vad som behövs, säger Mats Persson, säkerhetschef för Landskrona Stad.
– Vad gäller hotbilden mot våra lokala politiker uppfattar jag den som mycket låg. Varje parti har en ansvarig för säkerheten och vi talar med varandra med jämna mellanrum och jag har fått känslan av att våra politiker känner sig säkra. Jag har också möte med polisen varje vecka inför valet med inriktning på säkerheten. Vi tar hot som vi får in på största allvar.

Ray Grönlund är ordförande i Vänsterpartiets Landskronaavdelning.
– Vi får hot med jämna mellanrum men det är inget nytt. Det har vi alltid fått men än så länge så har hoten aldrig verkställts. Vi har dock aldrig anmält dom för jag tror inte att det hjälper så mycket.

Annons
 

Mats Persson säger att de flesta anmälningarna kommer då Sverigedemokraterna är på tal.
– Det är bland annat då de ska ut på Gullstrandskolan. Då brukar det bli hotfullt. Men vad gäller vänsterpartiet och andra så beror mycket på hur den som tar emot hotet uppfattar det.

Karim Ottosson är den polis som har det övergripande ansvaret för stadens politiker då de har möten och liknande inför årets val.
– Man kanske inte behöver anmäla hot om man inte tror de är allvarligt menade. Men det är bra om man meddelar mig eller Mats Persson. Då är vi medvetna om hur bilden ser ut om det skulle hända något.

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) känner sig personligen trygg.
– Jag har aldrig mottagit något hot och vad jag vet så har inga av mina partivänner gjort det heller. men man får aldrig negligera hot om de kommer.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser