Annons

Jazz av yppersta klass

Nyligen erhöll Jacob Karlzon Sveriges Radios P2:s prestigefulla pris Jazzkatten i kategorin Årets musiker. På söndagskvällen kunde den ödmjuke pianisten beskådas på Landskrona Konsthall.
I spetsen för sin egen Jacob Karlzon Trio såg han till att ingen av de 30-talet närvarande lämnades oberörda när han tillsammans med basisten Hans Andersson och trummisen Jonas Holgersson bjöd på en spelning värdig ett fullsatt konserthus.
Allt från Flashdance-hiten ”Maniac” till tunga KoRn-inspirerade ”Bakersfield Revisited” och smäktande upptäckarglädje i ”Laika” framfördes på konsthallens flygel.
Den har en fin mjukhet och värme i sin klang. Det behövs med så mycket glas och betong i rummet, förklarade Jacob och såg ut att trivas.
En inspirerande miljö att spela i. Dessutom är det kul att göra en helt akustiskt spelning med publiken så nära inpå. Det ställer krav på att hitta intimiteten och närheten, menade Jacob Karlzon vars toner var så rena och svängiga att de svartvita tavlorna på vägarna bleknade.

– Jacob Karlzon är en personlig favorit och jag frågade om de hade lust att komma hit och spela, förklarade Cecilia Kraitiss från arrangerande Landskrona Kammarmusikförening hur det gått till att få en av landets bästa jazzpianister till Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser