Annons

Tumult vid SD-möte på Rådhustorget

Det var under tumultartade former som Sverigedemokraterna skulle hålla ett torgmöte i Landskrona på måndagen. Mötet möttes av demonstranter som visade sitt missnöje mot partiets politik genom att vissla och skandera.

Innan mötet började spärrade polisen av ett område av Rådhustorget men då visselkonserten startade beslöt ordningsmakten att stänga av hela torget. Då motdemonstranterna skulle motas bort användes polishundar och minst en person greps i kaoset.

Annons
 

Då den större delen av demonstranterna i stället placerade sig utanför restaurangerna Maddes och Akropolis blev stämningen emellanåt hätskt och glåporden haglade från båda hållen samtidigt som polishundarna skällde.
– Det är yttrandefrihet att få lov att tala om sin politik på torget och jag tycker att motdemonstranterna skull köras bort, sa en man som vill vara anonym.
Till svar fick han från en annan att det handlar om yttrandefrihet att demonstrera sitt missnöje också.

En annan röst i mängden sade följande.
– Om de vill bo i ett land som inte tar emot invandrare längre så kan de ju flytta till Danmark.
Även denna person fick svar.
– Hur ska de kunna flytta till Danmark då? De är ju inte danskar.

Hur som helst så avbröt Sverigedemokraterna sitt torgmöte strax före klockan 18 då de ansåg att de inte kunde komma till tals. Och så fort de började packa ihop sina möbler från torget så skingrade sig motdemonstranterna utan att något ytterligare bråk uppstod.


Medan Sverigedemokraterna riggade upp ett vardagsrum på Rådhustorget fortsatte kommersen. Efter ett tag var dock mannen med grönsakerna den enda som befann sig på det avspärrade torget.


En person greps i samband med att Rådhustorget spärrades av.


– Det här är mitt torg och inte hans. Jag vill stå här och jag går inte förrän han går, sade en upprörd man med anledning att han blivt bortvisad från Rådhustorget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser