Annons

Folkpartiet diskuterar Landskronamodell

När Folkpartiet till helgen håller partiråd om jobb och tillväxt i Uppsala finns förslaget om den så kallade Landskronamodellen med krav på motprestation för socialbidrag på dagordningen.
Jag är glad att Folkpartiet centralt föreslår att det ska ställas krav på motprestation för socialbidrag. Det är den modell som vi infört i Landskrona, och som visat sig framgångsrik, men har kritiserats av socialstyrelsen, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande (FP).
– Det är utmärkt att vi centralt vill tydliggöra lagen så att det ska ställas krav på motprestation för vuxna, friska bidragstagare, säger Torkild och menar att socialbidraget och dess regelverk aldrig har varit skapat för personer som står till arbetsmarknadens förfogande.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser