Annons

Basketprofil får kungabesök

Admir Lukacevic är en eldsjäl som satt stor prägel på det lokala idrottslivet i Landskrona. Numera bor han i Norrköping och idag får han besök av självaste kungen.
I Landskrona drev han ett projekt där han tog ut basketen till byarna. Hans stora basketkunskaper och ledaregenskaper uppmärksammades och basketklubben Dolphins i Norrköping rekryterade Admir Lukacevic 2007.
– Jag trivdes jättebra i Landskrona men jag kunde inte tacka nej till erbjudandet. Att få syssla med basket och få betalt för det var lockande, säger Admir Lukacevic till Skånska Dagbladet.

Framgångarna i den nya hemstaden lät inte vänta på sig. Så uppmärksammad blev den före detta Landskronabon att han fick ta emot kungens pris för Ungt ledarskap 2008.
Kontakt med hovet knöts och nu är det dags för kungen själv att hälsa på Admir Lukacevic.
– Jag driver ett projekt som heter Idrott utan gränser. Det är ungefär det samma som jag gjorde i Landskrona, det vill säga att gå ut till olika områden i Norrköping och försöka introducera idrotten.
Nu är det inte bara basket utan även andra idrotter. Idag är cirka 3 000 barn och ungdomar med i projektet och det tyckte dom uppenbarligen om på hovet, så pass att Hans Majestät Konungen idag gästar Admir Lukacevic.
Det känns jättestort för mig men för barnen och ungdomarna betyder det ännu mer. De trodde inte det var sant när jag sa att han skulle komma, säger eldsjälen och avslutar.
– Där ser man vad man kan göra. Jag hoppas att man i Landskrona vill ta del av erfarenheterna. Idrott är en stor del av integration och sedan är det kungligt roligt att hålla på med sport.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser