Annons

Svartklubbsbägare har åtal att vänta

En 45-årig kvinna från Landskrona och en 46-årig man med adress i Sundbyberg åtalas för grov olovlig försäljning av alkoholdrycker, olovligt innehav av desamma och brott mot livsmedelslagen. Kvinnan var ordförande och mannen suppleant och tillika firmatecknare i en ideell förening som bedrev verksamhet i lokaler på Järnvägsgatan i Landskrona. Föreningen sökte aldrig tillstånd om godkännande av så kallad livsmedelsanläggning, eller tillstånd att servera alkohol. Trots detta uppskattas det att minst 75 flaskor starksprit, 300 burkar starköl samt mindre mängder vin sålts i lokalen varje månad. Allmänheten har haft tillträde till verksamheten på Järnvägsgatan som sägs ha bedrivits i stort sett dagligen, på ett yrkesmässigt sätt eller i större omfattning. Den 46-årige firmatecknaren åtalas också för brott mot knivlagen.
Det här med svartklubbar går upp och ner, säger närpolischefen Mats Karlsson.
Det finns en handfull, vi stänger dem och sen flyttar de sin verksamhet. Han berättar också att man från polisens sida hela tiden söker efter information om klubbarna, använder sin underrättelsetjänst och även samarbetar med fastighetsägarna.
– Man ska också vara medveten om hela det spektra som finns inom det folk kallar svartklubbar. Allt från riktiga ”discon” med allt utom tillstånd till ”ölhak”, och i Landskrona har vi mest sett de senare. Vi stängde en sådan klubb tidigare, på samma gata, och ägaren dömdes till fängelse.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser