Annons

Motion om Köpenhamnsfärja

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Socialdemokraterna att en ny båtförbindelse till Köpenhamn ska utredas. Som underlag anges att arbetspendlingen ökat och att drygt 550 Landskronabor dagligen pendlar till sina arbetsplatser i Köpenhamn, och att den danska huvudstaden därmed hamnar på fjärde plats som pendlingsdestination. Landskronas läge och kulturella kapital sägs också, i samband med en båtförbindelse, komma att locka flera danska såväl som svenska turister. Motionen, som är undertecknad av kommunalrådet Niklas Karlsson, avslutas med:
– Dessutom skapar bra kommunikationer också möjligheter att locka nya invånare till Landskrona. Landskrona har dessutom en stark historisk tradition av båtförbindelse med Köpenhamn vilken under senare år saknats av många Landskronabor.
Förslaget om båtförbindelse har tidigare lagts och fått avslag i Vuxennämnden.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser