Annons

Hemlig resa till hemlighustillverkare

Två fulla bussar med SPRF Sundskronans medlemmar åkte i onsdags ut på den årligen återkommande hemliga resan.
– Första stoppet var Ekerödsrasten där vi dukade upp för busskaffe, meddelar Birgith Nilsson.
Färden fortsatte mot målet i Bromölla. Här besöktes Industrimuseet och Brukshusen och kunniga guider berättade om Ivöverkens historia från brytningen av kaolin till färdiga produkter vilka besökarna även kunde se på museet.
Vi besökte också Brukshusen, bostäder som man lät bygga till verkets arbetare och som idag har ett mycket stort kulturellt värde. Efter lunch fortsatte vi på den Vackra Humleslingan och i Barum åkte vi Sveriges enda landsvägsfärja över till Ivö klack där vi fick se var man bröt kaolinet som är grunden till Ivöverkens produkter.
Programmet för dagen avslutades med eftermiddagskaffe och hembakade kakor på Wanås slott. Strax efter halv sju var sällskapet åter på hemorten efter en fantastiskt vacker, helt regnfri försommardag med många sköna naturupplevelser och mycket kunskap om Ivöverken.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser