Annons

Planerna för ÖV-huset klarnar

Kanske börjar det redan klarna ytterligare kring de nya planerna för ÖV-huset som vi tidigare skrivit om. Ägaren Landskronahem har aviserat att man tillsammans med flera fastighetsägare vill starta ett projekt som syftar till att få arbetslösa ungdomar ut i arbetslivet och att man inom kort ska redovisa planerna för kommunen. Landskrona BoIS, som tidigare drivit integrationsprojektet BoIS i centrum, ska också deltaga. Fotbollsklubben har en vision om att skapa en stor, nationell eller möjligen internationell, idrottstävling för ungdomar i samband med 600-årsjubileet om tre år. En första del av denna samhällssatsning är projektet Startelvan som riktar sig till arbetslösa ungdomar. Ett paket innehållande motivationsarbete, kompetensutveckling och praktisk arbetslivserfarenhet för att bana väg mot arbetsmarknaden. Tillslutande företag ska komma att ta emot praktikanter.
– Det är självklart för oss att ställa upp, ungdomarna är viktiga för Landskronas framtid, säger Per Skånberg, bankchef på Swedbank, ett av partnerföretagen.

Läs mer:
ÖV-huset bas för ungdomsprojekt

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser