Annons

Lump och klenoder direkt ur bakluckan

Det moderna västerländska kulturfenomenet ”bakluckeloppis”, där försäljning sker från säljarens bil eller från ett uppställt bord intill, har under våren även nått Landskrona. Fotbollsklubben BK Landora har som första lokala idrottsförening anammat konceptet som startade i England och spred sig till höga norden under 90-talet.
– Allt ifrån lump till riktiga klenoder, och alltsammans till verkliga loppispriser, skrattar Landora-eldsjälen Bo Madsen.
– På våra loppisar vid Idrottsplatsen kan man köpa allt mellan himmel och jord, kuriosa, egentillverkade prylar och antikviteter när bagageluckorna öppnas, säger han.
– Det är väldigt uppskattat av besökarna och drar in en hel del välbehövliga pengar till vår ungdomsverksamhet.

Förebilder finns på nära håll, till exempel i Lund där hockeylaget Giants under en tid haft formidabel succé med konceptet.
Vi startade i liten skala och första gången blåste det halv storm och regnade, men vi hade ändå många besökare och jag tror att det här sprider sig så att folk kommer att besöka våra loppisar i stället för att åka ner till Lund, säger Bo.
Vid det andra tillfället sken solen ikapp med köparna, som då också ökat i antal, och flertalet av försäljarna lovade på studs att komma tillbaka till de båda inplanerade loppisarna som är kvar att hålla under våren.
– Vi kommer att ha en den 29 maj och den sista för ”vårsäsongen” den 27 juni, säger Bo och hoppas på fortsatt, eller rent av utökad, succé vid de båda tillfällena.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser