Annons

Emma nia i SM

I fredags gick Emma Sandell i Landskrona Kvinnliga GF in på mattan i Halmstad Arena för att tävla i sitt första SM individuellt någonsin. Det har varit en önskedröm för Emma att kunna kvala in till detta SM som LKGFs första gymnast på tre år. Ida Nordehammar tävlade sitt sista SM i Uppsala 2007.

Rep var första grenen och Emma trasslade lite med repet i starten men arbetade med sig själv och sitt handredskap på ett tillfredställande sätt. Hon var ganska nöjd när hon gick av golvet. Poängen blev 19,85.

Annons
 

Gren två var tunnband som Emma tycker bäst om egentligen. Men programmet har strulat på träningen och hon lyckades inte hålla tempot uppe i programmet och kände sig stressad mot slutet. I sista kastet försvann redskapet över tävlingsytan. Inte bra, men halva tävlingen kvar.

Boll var nästa gren och Emma tog sig igenom utan större incidenter, men samtidigt ingen topprestation.

Sista grenen band var lite nervig då man ofta gör lite misstag i sista grenen. Emma klarade dock sitt program utan knutar.

Totalt slutade Emma som nummer 9 av 11 kvalificerade deltagare.
– Ett helt OK resultat, som förhoppningsvis kan förbättras till nästa år, säger tränare Jenny Engdahl-Petersson.

Vann SM individuellt gjorde Nordiska mästarinnan från Örnsköldsvik, Therese Larsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser