Annons

Vittnet hotatFortfarande oklart vad som hände på Infarten

På torsdagen fortsatte rättegången mot den 23-årige Landskronabo som står åtalad misstänkt för att ha vållat en 78-årig kvinnas död samt misshandlat hennes make på Infartens parkeringsplats i Landskrona den 29 mars.

Dagen var vigt åt vittnesförhör och det första vittnet som kom in i rättssalen hade en luvtröja och glasögon på sig för att vara svårare att känna igen. Anledningen var att han på onsdagen utsattes för hot.
– Det kom fram en mansperson till mig på lunchen igår och sade att jag borde glömma vad jag sett och att jag skulle tänka på vad som kunde hända, uppgav vittnet för rätten i samband med utfrågningen.

Annons
 

Efter att i måndags ha hört två ganska skilda historier av målsäganden och den åtalade trodde en del att bilden av vad som hänt skulle klarna. Så blev dock inte fallet. Vittnet som var den som sett mest tillsammans med en nioårig flicka som satt i den misstänktes bil, hade en annan historia att berätta. Han hade i och för sig uppfattat det som att den åtalade slog mot både mannen och kvinnan men sedan går historierna isär, ett faktum som framför allt försvarsadvokat Leif Silbersky tog fasta på. Dessutom påpekade Silbersky att vittnet inte sade samma sak i rätten som på de förhör som gjorts. Så långt gick det att advokaten kallade polismannen som genomfört förhören till rättegången.

Efter huvudvittnet berättade den läkare som tagit emot de två skadade på Lunds lasarett vad hon fått reda på och efter det hördes 71-åringens syster.

Torsdagen avslutades med att ett videoinspelat förhör med den misstänktes brorsdotter, som befann sig i bilen då händelsen inträffade. Hennes historia påminde mer om den åtalades men även här fanns det frågetecken. Dessutom påpekade den åtalade för advokat Silbersky att tolken översatt fel vid ett par tillfällen. Bland annat talar åklagaren om ordet provocera, att det skulle vara ett ord som flickan säger. Men enligt den åtalade stämmer inte detta.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att händelseförloppet inte blivit mycket klarare inför den avslutande dagen. I dag, fredag är det nämligen dags för rättsmedicinläkaren som genomfört obduktionen som ska höras. Fredagen avslutas sedan med slutplädering av åklagaren och försvarsadvokaten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser