Annons

Haldexteknik testad på Nürnburgring

Volkswagen valde nyligen att testa de nya Haldextillverkade differentialspärrarna under tuffast tänkbara förhållanden, nämligen under 24-timmarsloppet på tyska Nürnburgring. En gasdriven VW Scirocco utrustades med innovationen och framfördes av Dr Ulrich Hackenberg, högste chef för Volkswagens tekniska utvecklingsavdelning.
– Motorsport och utveckling av serieprodutionsbilar har alltid varit varandras drivkrafter och inspirationskällor, sa Hackenberg i ett uttalande inför tävlingen.
– En elektro-hydraulisk differentialspärr har enorma fördelar jämfört med konventionella system. Nu vill vi också bevisa potentialen hos denna teknologi i världens tuffaste bantävling för bilar, fortsatte han. Det elektroniskt styrda systemet orsakade inga avbrott och visade inte heller några tendenser till utmattning under 24-timmarsloppet. Kopplingen kommer nu att undersökas noggrant på Haldex utvecklingscenter i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser