Annons

Dom mot 23-åringen kommer

På fredagen hölls slutpläderingar i rättegången mot den 23-årige Landskronabo som står åtalad misstänkt för att ha vållat en 78-årig kvinnas död samt misshandlat hennes make på Infartens parkeringsplats i Landskrona den 29 mars.

Innan pläderingarna kallade dock rätten upp det sista vittnet, rättsmedicinläkare Sixten Persson som obducerat kvinnan och även undersökt mannen. Han beskrev utförligt vad för skador de båda hade men exakt vad som fått kvinnan på fall kunde inte Sixten Persson svara på.

Annons
 

Det var sedan åklagare Göran Olsson som började sin slutplädering. Han beskrev vad han tyckte var ett klart fall och att bevisningen skulle räcka till fällande dom både vad gäller misshandelsåtalet mot mannen och misshandel och vållande till annans död mot kvinnan.
Någon exakt straffsats ville åklagaren dock inte ge.
– Jag anser att han ska dömas för grov misshandel vilket kan ge 1-10 år och vållande till annans död 6 månader – 6 år. Jag yrkar också att han ska bli kvar i häktet samt ett längre fängelsestraff. Men fallet är svårt och därför vill jag inte precisera, säger åklagaren, en linje som även målsägandebiträdet Jörgen Rosén körde på.

Försvarare Leif Silbersky var av en helt annan åsikt och tyckte att den åtalade skulle frias på samtliga punkter och släppas på fri fot omedelbart.
– Som jag ser det finns det bara en person som varit här som man kan lita på till 100 procent och det är rättsläkaren. Vad gäller huvudvittnet så är trovärdigheten i hans vittnesmål lika med noll. Jag säger inte att min klient är oskyldig men det mesta pekar på att det faktiskt kan ha gått till just så och därför kan han inte dömas, sade Silbersky bland annat.

Efter en timmes överläggning förklarade rätten att dom meddelas fredagen den 28 maj klockan 11.00. Den åtalade ska dessutom sitta kvar i häktet till domen meddelats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser