Annons

Massor av fribyggartomter snart till salu

Även om arbetet med kommunens översiktsplan just ny flyter trögt kunde det igår presenteras en sammanställning över kommande års tillgång på fribyggartomter i Landskrona.
På några års sikt rör det sig om cirka 1200 fribyggartomter, säger en tillsynes nöjd Gerd Bernström (FP), ordförande i Byggnadsnämnden.
Beslut om detaljplaner för att kunna möjliggöra dessa fribyggartomter har tagits mellan 2007 – 2010.
I år och nästa år kommer det att finnas runt 370 fribyggartomter. Två detaljplaner är redan fastställda, vilket nu möjliggör för omkring 250 tomter i och runt Häljarp, säger Gerd Bernström och räknar med att sex detaljplaner som skapar utrymme för ytterligare 100 tomter ska komma att bli klara under närmsta året.
Detta är en tydlig signal till intresserade att det finns tomter att erbjuda i Landskrona.

– Blickar man sen bort mot jubileumsåret 2013 och framöver förväntas kommande detaljplaner för Säbyholm och Borstahusen generera cirka 750 fribyggartomter. Det händer en hel del nu och det är viktigt att vi följer efterfrågan, säger Gerd Bernström.

Annons
 

Att översiktsplanen nu gått i stå finner Byggnadsnämndens ordförande inte så märkligt.
– När den togs fram hade vi ingen stadsarkitekt i huset. Nu hoppas jag att vi kan lösa det så att Per Fredrik von Platen kan stanna kvar i Landskrona. Jag tror mycket hänger på organisationen, avslutar Gerd Bernström.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser