Annons

Dansintresset i Landskrona är på toppFrån 0 till 200 elever på ett år!

I Landskrona älskar man att dansa. Det står helt utan tvivel. I alla fall om man ser till det raskt ökande antalet inskrivna elever vid Landskrona Dansstudio. Från smygstarten, våren 2009, till den nalkande avslutningsshowen kommande veckoslut, har man gått från 0 till 200 registrerade elever.
– Förra våren satte jag samman ett par dansworkshops under sportlovet, berättar Lena Bergkvist, rektor på Landskrona Dansstudio som då märkte att intresset av Street, Jazz, Balett, Break och liknande danser var väldigt stort.
– Det fick mig att våga satsa.

Idag har dansstudion ca 200 elever i tolv olika dansstilar, och intresset verkar inte svalna. Tvärtom.
– I höstas hade vi en avslutningsshow på Landskrona Teater med alla danselever. Det blev succé. Vi hade först tänkt oss en föreställning, men fick öppna upp för ytterligare en, så att alla föräldrar, släktingar och övriga dansintresserade skulle få möjlighet att se showen. I år satsar vi på hela fyra föreställningar, berättar Lena.

Annons
 

Under vårterminen har Landskrona Dansstudio valt att bredda sin verksamhet, och har därför ökat antalet musikalklasser och därtill startat upp en kurs i akrobatik. Man har dessutom fått möjlighet att visa upp sig på olika platser i Landskrona under året.
– Ja, vi har uppträtt för publik flera gånger, på Idrottshallen och på Hälsans Dag. Till sommaren ska vi dansa för storpublik på Karnevalen. Det blir extra pirrigt, säger Astrid Nilsson, 10 år.

Om man vill få en glimt av Landskrona Danstudios verksamhet, rekommenderar Lena att man går på avslutningsshowen antingen på lördag eller söndag på Landskrona Teater. Årets föreställning heter ”Movie Show”, och har temat film.
– Först när man får se alla 200 barn och ungdomar i full action, kan man få en uppfattning om all den glädje som dansen ger. Den lyser nämligen i ögonen på kidsen, avslutar Lena.

Läs mer om Landskrona Dansstudio och den stundande vårshowen på
http://www.landskronadansstudio.se/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser