Annons

Marcus klar för Capitals

Landskronabördige och Lejonet-fostrade Färjestadspelaren Marcus Johansson landade vid middagstid på tisdagen på svensk mark efter att ha varit över Atlanten och skrivit kontrakt med NHL-klubben Washington Capitals.
– Allt är klart, landade för en halvtimme sedan och är nu på väg hem till Karlstad, glädjestrålar han via mobiltelefonen. Nylandad på flygplatsen alltså, men frågan är väl om han hunnit landa rent mentalt?.
– Det kan i alla fall inte bli mycket bättre än så här, jag draftades förra sommaren och Capitals tror att jag kan vara redo för NHL-spel redan nu. Jag har nog inte förstått det här riktigt än, säger han.
Nu väntar sommarträning på egen hand, och med Färjestad, innan det är dags för tränings-camp tillsammans med de nya lagkamraterna i USA i mitten av juli.
– Det går inte att lägga sig på latsidan bara för att man fått ett NHL-kontrakt, nu gäller det att jobba på och komma dit väl förberedd, säger den ödmjuke tjugoåringen vars ”riktiga” flytt till Washington är inplanerad till augusti.
Det är ju VM-tider också, gud bevars, är Tre Kronors framfart där något han har full koll på?
– Nej, det har jag inte följt alls de senaste dagarna, det har varit hektiskt.
Men det är väl snart dags att ta en plats också i landslagstruppen?
– Ha, ha, nä det har jag inte hört något om,
svarar Marcus.
– Det vet jag inte, det får vi i så fall ta när det kommer, säger det färska NHL-proffset.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser