Annons

Bränder och oroligheter runt Dammhagskolan

Polisen kallades två gånger inom några timmar på måndagskvällen och den efterföljande natten till Dammhagskolan efter larm om oroligheter där. Strax innan klockan 21.00 var man på plats första gången och en anmälan om stöld, skadegörelse och skadegörelse genom brand upprättades.
Några hade då tagit sig in på skolan genom en ruta, krossat en glasmonter och tömt brandsläckare på golvet därinne, säger polisens informatör Charley Nilsson
Man hade också tagit sig in i gymnastiksalen och där fått tag på en madrass som sattes i brand ute på skolgården. När polisen anlände fanns det gott om ungdomar på platsen, men dessa befann sig då ute på gården.
Vi har vissa vittnesuppgifter som talar om att fem till sex unga personer i så låga åldrar som tio till tretton år ska ha varit inne på skolan, men de församlade ungdomarna på skolgården visste naturligtvis ingenting om detta, konstaterar Charley Nilsson.

Vid 01.30-tiden natten till tisdagen var det så dags för nästa larm från Dammhagsskolan.
Då hade det satts fyr på nytt, den här gången intill en källardörr på skolan, berättar Charley.
Eftersom dörren var trasig på något sätt så gick röken ner i källaren och rökfyllde denna. Enligt räddningstjänsten var spridningsrisken stor, men man lyckades släcka snabbt när man kom till platsen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser