Annons

Inget flörtande med främlingsfientliga krafter

Som 57-åring kan Bo Fridh räkna med att göra politisk debut i fullmäktigesalen efter valet i höst. Den femtondeplacerade socialdemokratens rättvisepatos går inte att ta miste på.
– Mitt politiska intresse väcktes redan under Vietnamkriget. Då var det FNL och sedermera SKP som gällde. Jag blev sen aktiv inom Hyresgästföreningen och mitt arbete på Kockums gjorde snart att det blev ett fackligt engagemang i Metall, berättar han samtidigt som han gästar sitt tidigare fackförbunds antirasistmanifestation i Stadsparken i Landskrona.
– Efter att ha utbildat mig till lärare i början av 80-talet hamnade jag här i Landskrona. Under många år var mitt politiska intresse svalt men den nedmontering och kompetensslakt som skedde efter senaste valet av Komvux där jag nu arbetar fick mig att gå i taket, säger Bo.
– Torkild Strandbergs och Folkpartiets ständiga tjat om de ”bättre medborgarna” de vill ska bosätta sig i Landskrona utan att redogöra för vad de vill göra för de som redan bor här, upprör mig, poängterar Bo Fridh och drar sig inte för att kalla det för en flirt med främlingsfientliga krafter.
– Vi måste bygga för alla, för att bryta den oerhörda segregationen.

Bo Fridh är annars en entusiastisk seglare på fritiden och i sommar ska det bli en tur på Göta Kanal men ett valår som detta lär det bli svårt att sitta still i båten.
– Vi kommer att hissa den röda sosse flaggan när det är dags att lägga till i någon hamn, avslutar han med ett brett leende.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser