Annons

23-åringen fortsatt häktad

På måndagen inleddes rättegången mot den 23-årige man som misstänks ha orsakat en 78-årig kvinnas död i samband med ett bråk på parkeringsplatsen vid Infarten den 29 mars i år. Under dagen har såväl målsäganden, kvinnans 71-årige make, som den åtalade hörts. Dessutom har två rekonstruktioner där de båda fått beskriva sina versioner, spelats upp. Dagen avslutades med att 23-åringens advokat, Leif Silbersky begärde att hans klient skulle försättas på fri fot men så blev inte fallet.

Efter rigorösa säkerhetskontroller startade rättegången i Helsingborgs tingsrättssal 4, vilken är en så kallad säkerhetssal. Under förmiddagen hördes åklagarens sakframställan innan målsäganden fick berätta om vad som hänt enligt honom.
– När jag gick fram emot hans bil så kallade han mig gubbjävel och då sa jag snorunge till honom.
Och just att han gick fram till bilen var något som försvarsadvokaten tog fasta på.
– Varför gjorde du det. Var du förbannad på honom?
Detta var något som mannen hade lite svårt att svara på.

Annons
 

Leif Silbersky fortsatte att ifrågasätta mannens uppgifter men han höll fast vid att hans version var den rätta.

Efter lunch var det dags för den åtalade att förklara sin syn på händelsen. Precis som tidigare framkommit så hävdade mannen även idag att det var en ren olyckshändelse. Något som åklagarsidan inte tror på. Anledningen till detta är bland annat att den misstänkte försvann från platsen. De påpekade också att den åtalade var i förhör vid tre tillfällen innan han erkände att han varit på platsen.
– Du hävdar hela tiden att du varit rädd. Vad var du rädd för om du inte anser dig vara skyldig, frågade åklagaren bland annat.

23-åringen hävdade som svar att han var rädd för hot.
– Det finns en massa rasister i Landskrona och jag är utlänning. Jag trodde att om det kom fram att jag var där så skulle min familj och mitt nyfödda barn utsättas för hot. Och när det visade sig att så blev faller ändå så erkände jag. Men jag ville egentligen göra det hela tiden. Jag varken åt eller sov på flera dagar utan bara väntade på att polisen skulle komma, förklarade den åtalade.

Den första rättegångsdagen avslutades med att Leif Silbersky begärde att hans klient skulle försättas på fri fot men detta gick inte rätten med på. Därför sitter 23-åringen kvar i häktet till på torsdag då det är dags att höra vittnen. På fredagen blir det sedan slutpläderingar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser