Annons

Föreningsdag med internationella gäster

Månader av planering regnade bort när det igår var kallat till den tredje upplagan av Lisa-dagen. Det var endast ett fåtalet tappra som trotsade vädrets makter och begav sig ner till området nere vid Nyhamn och strandpromenaden Linjen för att uppleva en aktivitetsdag i total väta.
– Tyvärr har många deltagare avbokat och vi har tvingats ställa in några av aktiviteterna, suckade Gunnar Nilsson, ordförande i Landskrona idrottsföreningars samorganisation, Lisa.
– Vädrets makter kan vi inte rå över.
Skulande under ett tak på Citadellbadet gjorde ett 50-tal idrottande ungdomar och deras ledare från Donji Vakuf i Bosnien-Hercegovina.
– För två år sedan var vi fyra Landskronaklubbar tillsammans med representanter från Fritidsnämnden som gästade Donji Vakuf, berättar eldsjälen Ferid Lukacevic från Bosna Basket som nu glades åt det kära återseendet.
Under en veckas vistelse i Landskrona kommer en handbollsturnering att avverkas under GW Landskronas ledning, fotboll att spelas på Exan tillsammans med IK Wormo samt basket och bordtennis att spelas i idrottshallen med utövare från BF Bosna och BTK Scania.
– Upplägget är att alla som vill får prova även de andra sporterna. Förhoppningsvis knyts nya kontakter och att klubbarna kan utveckla ett fördjupat samarbete, säger Ferid och blickar upp mot himlen.
– Vi kanske får ändra planerna för kvällens grillkväll men oavsett väderproblem så är det viktiga, att idrott är den största och bästa kanalen för en fungerande integration.


Trafiken ner till Lisa-dagen bestod mest av deltagare.

Annons
 


Vid entrén stod Bosse Ekström och delade ut ballonger och programblad. Som Landskronas simklubbs ordförande är han van vid vatten även om han denna dag helst hade sluppit den beskärda delen som föll från himmelen.

 


Jonny Karlsson såg ut att trivas trots blötan.


Evert Lundgren och kompani visade upp veteranbilar.
– De tål vatten, var hans lugna kommentar.


I ett tält under vattentornet hade Helena Rask (Bilden) och Johan Östberg riggat upp sina instrument. De kunde åtminstone glädja sig åt att gästartisten hittade dit.


Utställarna fick göra besök hos varandra som här när Länsförsäkringar och en ballongfirma hälsade på hos varandra.


Månader av planering gick till spillo i regnet.


Killarna från Borstahusens Segelsällskap var på plats men jollen fick vara kvar på land.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser