Annons

Medaljer skördade i rytmisk gymnastik

Den 8:e maj avgjordes distriktsmästerskapen i rytmisk gymnastik i Staffanstorp med Nevis RG som arrangörer. Morgonen startade med tävlingar i trupp och duo där Landskrona ställde upp med en ungdomstrupp. Truppen består av Josefine Olsson, Erika Gustafsson, Emma Lindahl, Olivia Kristensson Nilsson och Wilma Mårtensson. Tjejerna tog hem guldet i truppklassen och blev därmed skånska mästare.

Tävlingarna fortsatte med seniorklassen där Landskronatjejerna Emma Sandell och Wiktoria Matulaniec deltog. Seniorerna tävlade i fyra grenar av eget val. Wiktoria körde fyra jämna program och hamnade på en hedrande andraplats. Emma var lite skakig under tävlingens gång men lyckades tack vare ett bra bollprogram kamma hem en bronsmedalj. Segrade gjorde Kajsa Brondin från Nevis RG.
Vidare var det dags för de allra minsta gymnasterna att tävla i kategorin ”på väg upp”. För Landskronas del gick tävlingen väldigt bra då Meja Engdahl-Petersson från Landskrona tog hem guldet. På en fjärde plats kom Julia Olsson. Odina Linderos och Laura Lundgren hamnade på en delad femteplats, Maja Anthonsen på en sjundeplats och Naomi Ek kom på tionde plats. För många av flickorna var det första tävlingen och alla skötte sig väldigt bra.
I ungdomsklassen tog Landskronas Josefine Olsson hem guldet efter två väl genomförda program i fristående och tunnband. Emma Lindahl knep andraplatsen efter två stabila program. Erika Gustafsson hamnade på fjärde plats och Doruntina Goxhuli på en sjätteplats.
I juniorklassen hade Landskrona två deltagande gymnaster, Julia Schierup och Isabelle Risberg. Julia kom på en sjätteplats efter tre något osäkra program. Isabelle körde tre väl genomförda program och hamnade på trettonde plats. Segrade gjorde arrangörsklubbens Marija Nedic.

Annons
 

Sist ut för dagen var miniorklassen där Landskrona hade fyra deltagande gymnaster. Olivia Kristensson Nilsson kammade hem silvret efter två väl genomförda program. Olivia var tätt följd av Wilma Mårtensson som tog hem bronset. Nicole Porovic hamnade på en åttondeplats och Anna Lindahl knep tiondeplatsen. Segrade gjorde Agnes Elg-Appelros från Nevis RG.

Närmast för gymnasterna väntar Landskrona Cup, en internationell tävling, som går av stapeln den 15:e maj i Glumslövs Idrottshall. Sedan är det dags för Emma Sandell att tävla SM i Halmstad den 21-23 maj, allt enligt rapportörerna, tränarna Elin Malm och Emmy Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser