Annons

Våldsamma väskryckare i farten

En 78-årig kvinna blev på söndagseftermiddagen utsatt för ett väskryckningsförsök på en gångbana mellan Silvergården och Koppargården. Kvinnan kom gående och passerades av två unga och mörkklädda män på en moped. Mopeden svängde och passerade kvinnan igen, varpå den som åkte försökte rycka till sig kvinnans handväska. Dock lyckades hon hålla kvar den i ett fast grepp, försöket misslyckades och kvinnan rapporteras inte ha fått några skador.

En 36-årig kvinna råkade värre ut då hon cyklade på en cykelbana utmed järnvägsspåret på söndagskvällen. Tre killar som var maskerade för ansiktena, men uppges vara i 15-16 årsåldern, hoppade ut framför kvinnan och drog omkull henne. Kvinnan hamnade på mage, liggande över sin cykel, och utsattes för slag och sparkar av angriparna. Dessa krävde också kvinnans väska som hon hade i cykelkorgen, men hon satte sig till motvärn genom att skrika och protestera. Pojkarna fick inte tag på väskan och försvann från platsen. Den uppskakade kvinnan cyklade iväg och ringde efter en liten stund polisen. Ambulans kallades också till platsen och det konstaterads att kvinnan hade svullnader, blödde lite och hade ont i huvudet och benen. Hennes skador rapporteras dock vara ringa.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser